
کاربردهای اینترنت اشیاء در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
فناوری اینترنت اشیاء به مجموعه ای از دستگاه ها و وسایلی اشاره دارد که با استفاده از اینترنت به یکدیگر متصل می شوند و می توانند داده ها را جمع آوری و با یکدیگر تبادل کنند.
این فناوری از جمله فناوری های پیش ران تحول دیجیتال سازمان ها و صنایع مختلف است.
کاربردهای اینترنت اشیاء در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی:
صنعت نفت، گاز و پتروشیمی یکی از بزرگترین و مهمترین صنایع در جهان است که نقش کلیدی در اقتصاد کشورها دارد.
از جمله چالش های این صنعت احتمال نشت، انفجار و سایر مشکلاتی که می توانند منجر به خسارات جانی و مالی شود،میباشد.
با تشخیص سریع مشکلات و اختلالات، می توان جلوی بسیاری از حوادث و انفجارات را گرفت.
استفاده بهینه از تجهیزات و جلوگیری از خرابی های ناگهانی می توان هزینه های نگهداری و تعمیرات را کاهش داد.
پایش مداوم و دریافت اطلاعات بلادرنگ از وضعیت تجهیزات می تواند به بهبود فرآیندها و افزایش تولید کمک کند. تمامی این موارد به کمک اینترنت اشیاء قابل دستیابی است.
_موارد دیگری از کاربرد فناوری اینترنت اشیاء:
• نظارت از راه دور
امکان نظارت از راه دور بر تجهیزات، کارکنان، ماشین آلات، فرآیندها و به طور کلی صفر تا صد عملکرد یک شرکت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
با اتصال حسگرها، جمع آوری و ذخیره سازی داده به صورت مستمر و بلادرنگ و تحلیل و پردازش بلادرنگ امکان تصمیم گیری سریع، پایش سلامت عملکرد تجهیزات به صورت زنده، پایش فشار خطوط لوله، شدت جریان در لوله ها، دما و تشخیص مشکلات احتمالی قبل از تبدیل آن ها به بحران میسر خواهد شد.
• نگهداری پیش بینانه
یکی از موارد کاربرد فناوری اینترنت اشیاء نگه داری پیش بینانه و پایش در لحظه تجهیزات است. بطوری که مهندسان عملیات می توانند قبل از وقوع هرگونه بحران یا حادثه از وضعیت کلی تجهیزات مطلع شوند و همچنین با استفاده از تحلیل داده های تولید شده از حسگرهای اینترنت اشیاء مستقر در محل، احتمال خرابی و حتی تاریخ نیاز به تعویض قطعات و تجهیزات را برآورد کنند.
• ردیابی و مدیریت دارایی ها
ضروری است تا شرکت های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در پایش و مدیریت دارایی های خود توجه ویژه ای داشته باشند. به همین منظور با بهره گیری از فناوری اینترنت اشیاء می توان با نصب حسگر، ردیاب و دوربین پایش مناسبی روی دارایی های شرکت انجام داد.
• تشخیص نشتی
نظارت جدی بر نشتی خطوط لوله و مخازن و اقدام موثر و به موقع برای شرکت های این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء و استقرار حسگر در طول لوله ها و مخازن برای تشخیص نشت، دریافت هشدار به صورت زنده در موارد غیر عادی می توان زیان های احتمالی جانی، مالی و زیست محیطی را کاهش داد.
• مدیریت انرژی
با استفاده از حسگرها و دستگاه های متصل، امکان پایش دقیق و لحظه ای مصرف انرژی، وضعیت تجهیزات و عملکرد سیستم ها فراهم می شود. این اطلاعات به مدیران اجازه می دهد تا الگوهای مصرف انرژی را تحلیل و بهینه سازی کنند، که منجر به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری می شود. علاوه بر این، توانایی تشخیص خرابی ها و نقص ها در تجهیزات قبل از بروز قطعی و خسارت، به مدیریت بهتر منابع و تعمیرات پیشگیرانه کمک می کند.
• پایش زیست محیطی
حسگرهای هوشمند و دستگاه های متصل می توانند به طور مداوم کیفیت هوا و آب را اندازه گیری و داده ها را برای تجزیه و تحلیل مخابره کنند. این امکان پایش زنده به متخصصان اجازه می دهد تا به سرعت هرگونه تغییر غیرعادی در شرایط محیطی را تشخیص دهند و واکنش نشان دهند.
• ایمنی
با استفاده از انواع مختلف حسگرها و دستگاه های هوشمند، می توان وضعیت سلامت و ایمنی کارگران را به طور مداوم پایش کرد.
مثلا حسگرهای پوشیدنی می توانند علائم حیاتی کارگران را بررسی کرده و نشانه های خستگی یا استرس را تشخیص دهند. این اطلاعات به مدیران اجازه می دهد تا اقدامات پیشگیرانه ای مانند استراحت، مرخصی و مشاوره فردی به کارگران به منظور جلوگیری از حوادث و بهبود کلی سلامتی کارگران انجام دهند.
• بهینه سازی زنجیره تأمین
با استفاده از حسگرها و دستگاه های هوشمند، شرکت ها قادر به ردیابی دقیق حمل و نقل و سطوح انبار به صورت برخط خواهند بود. این امر به مدیران این امکان را می دهد تا به طور مداوم وضعیت موجودی خود را کنترل کنند و تصمیم های مبتنی بر داده بگیرند.
• دوقلوی دیجیتال
دوقولوهای دیجیتال مدل های دیجیتالی از اشیاء فیزیکی یا فرایندهای عملیاتی هستند که به کمک داده های بلادرنگ و به طور مستمر به روز می شوند. این فناوری امکان پایش دقیق و آنالیز عملکرد اجزاء به صورت بلادرنگ را فراهم می کند که به نوبه خود می تواند به بهبود کارآیی، افزایش ایمنی و کاهش هزینه ها کمک کند.
دوقولوهای دیجیتال در بهبود فرآیندهای تصمیم گیری و استراتژیک نیز نقش دارند. با دسترسی به داده های دقیق و به روز، مدیران می توانند تصمیم های آگاهانه تری اتخاذ کنند و استراتژی های خود را به طور موثرتری تنظیم کنند.
• بهینه سازی حفاری
با استفاده از حسگرهای متعدد و تجهیزات هوشمند، داده های دقیق و به روز در مورد شرایط حفاری، فشار، دما و سایر پارامترهای مرتبط جمع آوری می شود. این داده ها سپس به صورت بلادرنگ برای تحلیل و پردازش به مراکز داده ارسال می شود، که این امر امکان تنظیم فوری و دقیق پارامتر های حفاری را فراهم می آورد تا عملکرد بهینه ای ایجاد شود.
مطالب مرتبط

راه آمریکا و روسیه در فضا جدا شد
26 تیر 1403راسکاموس روسیه تصمیم دارد تا ۲۰۳۰ میلادی به عنوان ایستگاه فضایی جدید خود در مدار زمین یک هسته ۴ ماژولی بسازد. به نقل…

در ششمین نشست کارگروه زیرساختهای پژوهشی و طرحهای کلان علمی کمیسیون علم و فناوری بریکس، زمینه برای تبادل ظرفیتهای فناورانه و نوآورانه ایران و کشورهای…

تصفیه هوا مخصوص مسافران مترو
25 تیر 1403یک دستگاه تصفیه هوا مخصوص افرادی ابداع شده که در مترو تردد می کنند تا هوای اطراف صورت آنها را پاکسازی کند. به نقل از…

یک ستاره نوترونی عجیب کشف شد
25 تیر 1403کارآموز بخش سنجش از دور آزمایشگاه تحقیقات دریایی آمریکا یک ستاره نوترونی که با سرعت زیادی می چرخد و مانند یک فانوس دریایی اشعه هایی…

حق اختراع جدید مایکروسافت برای نمایش محتوا فقط به کاربر
25 خرداد 1403مایکروسافت حق اختراع فناوری را ثبت کرده که به کاربر اجازه می دهد تنها خودش یک محتوا را بتواند بخواند و افراد دیگر در…

Nuclear fusion magnetic field in China’s artificial sun
25 اردیبهشت 1403Chinese researchers have reached a milestone in nuclear fusion. For the first time, they have discovered an advanced magnetic field structure using the HL3 tokamak,…