صنایع نفت، گاز و پالایشگاه

بهره گیری از فناوری های نوپدید انقلاب صنعتی چهارم همچون یادگیری ماشین و تحلیل کلان داده ها روزبه روز در صنعت نفت و گاز بیشتر می شود. به گزارش «شانا»، بررسی ها نشان می دهد اکنون تحول دیجیتال در فناوری های عملیاتی این حوزه نسلی نو از فرآیندهای عملیاتی کاوش و استخراج نفت و گاز را ارائه کرده است. با این رویکرد این صنعت به دنبال تحولی در راهبردهای خود برای بهره گیری از ظرفیت هوش مصنوعی و داده های یکپارچه است؛ تحولی که بر بستر فناوری های نوپدید دیجیتالی استوار است.

مدرن سازی کسب و کار هدف اغلب شرکت های نفت و گاز در پروژه های تحول دیجیتال است و موضوع «پیش بینی» همچنان محور اصلی تمام تحولات است، اما رویکرد بهره گیری از نتایج آن تغییر کرده است. تحلیل های شناختی، الگوریتم های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بسیاری از ابزارهای معمول در دیجیتالی شدن، به ملزومات اولیه در طراحی فرآیندهای اکتشاف و استخراج هوشمند تبدیل شده اند و هدف اصلی به سوی افزایش بهره وری و امنیت عملیات از طریق خودکارسازی فرآیندها گرایش یافته است. کاهش هزینه ها، ایجاد مزیت های رقابتی، ساده سازی فرآیندها و صرفه جویی در زمان، انگیزه های دیگری هستند که دیجیتالی شدن را شدت می بخشند. تحلیل‌های شناختی، الگوریتم‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بسیاری از ابزارهای معمول در دیجیتالی شدن، به ملزومات اولیه در طراحی فرایندهای اکتشاف و استخراج هوشمند تبدیل‌ شده‌اند و هدف اصلی به سوی افزایش بهره‌وری و امنیت عملیات از طریق خودکارسازی فرآیندها گرایش یافته است. کاهش هزینه‌ها، ایجاد مزیت‌های رقابتی، ساده‌سازی فرآیندها و صرفه‌جویی در زمان انگیزه‌های دیگری هستند که دیجیتالی شدن را شدت می‌بخشند.

مهم‌ترین بهره‌های قابل‌ پیش‌بینی در تحول دیجیتال، «یکپارچه‌سازی دارایی‌ها و مدیریت نگهداری» از آنهاست. «توسعه سایت‌های اکتشاف»، «افزایش بهره‌وری در حفاری»، امکان «تصفیه حجم‌های استخراجی»، «کنترل هوشمند وضعیت خطوط لوله انتقال نفت و گاز»، «فرآوری گاز»، «مدیریت هوشمند فرایند حمل‌و نقل»، «بازاریابی»، «انبارداری»، «تولید برق» در رده‌های بعدی قرار دارند. فناورهایی مانند هوش مصنوعی، تحلیل‌های پیشگویانه و همزادهای دیجیتالی، جایگاه ویژه‌ای در فرآیند دستیابی به این مزیت‌ها دارند. با استفاده از مدل‌های سه‌بعدی، داده‌ها و واقعیت کلی عملیات اجرایی در سایت عملیاتی به مدلی تبدیل می‌شود که سناریوسازی برای آینده توسعه آن را ممکن می‌سازد. هوش مصنوعی می‌تواند اتوماسیون هوشمند را هدایت و با افزایش سرعت استخراج و کاهش خطاها، برای شرکت نفتی مزیت رقابتی ایجاد کند.

scroll to top
TOP